2009年9月22日火曜日

Creamy Chicken and Cashew Curry by Chi*

先日カレーを作るのにこちらのスパイスを購入。
その中にレシピがついてたので、早速作ってみました。



























Creamy Chicken and Cashew Curry
すごい簡単でとってもおいしかったです。

玉ねぎ、ガーリック、ジンジャー入れて5分間炒める。
スパイス(Panch phoran, chillies)、カシューナッツを入れて更に炒める。
チキンを入れて更に3分、そしてクリーム、チキンストック、
トマトピューレー、レモン、塩を入れる。

チキンが煮えるまで待って、ビーンズを入れて、
最後にスパイス(fenugreek leaf)を入れて出来上がり。












































INGREDIENTS

1 tbsp oil
2 onions, chopped
2 tsp minced garlic paste
2 tsp minced ginger paste
1 tbsp panch phoran
1 tsp kashmiri chillies
100g roasted, salted cashew nuts
4 chickens, chopped
250ml single cream
1 tbsp tomato puree
250ml chicken stock
1 tsp lemon juice
1/2 tsp salt
100g chopped green beans
2 tsp fenugreek leaf



METHOD

Heat the oil in a frying pan and gently cook the onions, garlic for 5 minutes. Add the panch phoran, chillies and cashew nuts and cook for a further minute. Next add the chicken and cook while stirring for 3 minutes. Add the cream, tomato puree, stock, lemon juice and salt. Simmer gently for about 6-8 mins or until the chicken cook for 2 minutes. Just before serving stir in the fenugreek leaf. Serve with basmati rice.

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