2009年11月3日火曜日

Macrobiotic by Chi*

ランチの時、同僚のイタリア人がおいしそうに日本食を食べていた。
食べてたのは、お粥にふりかけをかけて、豆腐も食べてたかな?

「日本食好きなの?」って聞いたら、とても真剣に「食」について
語ってくれ、「マクロビオティック」彼はこれを信じて食を楽しんでいるようです。

























マクロビオティック (Macrobiotic) とは、長寿法を意味していて、
George Ohsawaの名前で知られる桜沢如一が、
自ら考案した食生活法や食事療法の名称として広まってますよね。

仕事の休憩中、その彼に会うと、いつも日本の食や文化について
話しています。彼は私より、日本の事知ってるかも?なんて思うときも・・笑
彼に影響されて、私も食生活を見なそうと興味を持ち出したところです。

ロンドンのRegent's Park RoadにMacrobiotic Cafeがあります。
なんと最近、お友達がここでバイトを始めたんです。

料理教室も開いているようで、今度はお友達が講師として
開くようなので、私も是非参加したいと思っています。
詳しくはMixbからどうぞ。

The other day I was having lunch with one of my colleagues, an Italian guy. He was eating some sort of Japanese food - boiled rice, dry seafood and tofu. I asked him if he liked Japanese food. He told me that he believes in macrobiotics and enjoys eating natural food.

Macrobiotic means involved prolonging life, addresses the manner of eating by recommending against overeating and requiring that food be chewed thoroughly before swallowing.

Yukikazu Sakurazawa is known as Geroge Ohsawa who is well-known proponent of macrobiotics. If I have a lunch break with the Italian guy he always tell me about Gerge Ohsawa, Japanese food and Japanese culture. I am inspired by him and getting interested in natural food.
By chance, a friend of mine has just started work for a macrobiotic Cafe on Regent's Park Road. There is a cooking lesson available as well. I'm thinking about joining the next lesson.

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